Gratis sample aanvragen? Klik hier!Wat is IASTM?

Geplaatst door Frans Hagoort op

IASTM staat voor “instrument assisted soft tissue mobilization” en is een techniek voor de behandeling van chronische en acute klachten. Het doel is het verminderen van pijn, spierspanning lager te maken, bewegelijkheid te verbeteren en de huid versoepelen.

Met deze techniek kan de masseur probleem gebieden goed vinden en behandelen. De techniek is afgeleid van de traditionele Chinese geneeskunde Gua Sha.

Wat zijn FASCIQ IASTM Tools?

De FASCIQ® IASTM Tools bestaan uit een aantal losse IASTM instrumenten die er verschillend uitzien met verschillende afgewerkte kanten. Naast losse instrumenten heeft FASCIQ® ook twee complete sets met diverse tools. Informatie uit het weefsel over onrustige structuren worden via een tool gevoeld door de behandelaar. De therapeut scant via strijkingen met de tool de conditie van het weefsel en kan voelen waar blokkades zitten die behandelt moeten worden. Door met de instrumenten over de huid te strijken voel je niet alleen oppervlakkige verklevingen maar ook onregelmatigheden dieper onder de huid. Dit gevoel is te vergelijken met over zand strijken.

Waarom zou je tools gebruiken?

Veel behandelaars gebruiken hun vingers om druk op het weefsel uit te oefenen, hierdoor zijn slijtage en overbelasting veelvoorkomende klachten onder therapeuten. Door gebruik te maken van de FASCIQ® tools is een behandeling fysiek veel minder belastend voor de therapeut.

Alle voordelen van de tools op een rijtje:

- Soepel maken en onderhouden van een gezond fasciaal netwerk.
- Betere doorbloeding van het weefsel.
- Verbetering van de ROM (bewegingsuitslagen).
- Mobilisering van het soft tissue weefsel.
- Losmaken van verklevingen in het bindweefsel.
- Behandelen van triggerpoints.

Wil jij professionele FASCIQ® IASTM massage tools kopen? Dan ben je bij onze groothandel in producten voor sportmassage op de juiste plek.

Heb je nog vragen? Dan helpt eigenaar Frans Hagoort je graag verder. Bel gerust naar +31 6 15 47 80 18 of stuur een e-mail naar frans@4massage.nl.