Gratis sample aanvragen? Klik hier!Sportmassage: Voor of na het sporten?

Geplaatst door Frans Hagoort op

De zomer is weer voorbij, de vakantie kilo’s zijn er misschien toch stiekem harder aan gekomen dan je had gehoopt of je wilt weer terugkomen in je oude ritme. Wat je motivatie ook is, het is heel belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen als je een tijdje niet hebt gesport.

Zorgen dat je spieren goed warm zijn voordat je gaat beginnen met trainen is essentieel. Ook het langzaam opbouwen van de intensiviteit is verstandig. Als je een tijdje bent gestopt is de kans groot dat je niet meteen even zwaar of hard kan trainen als voor de zomer. 

Naast een goede voorbereiding is goede nazorg minstens net zo belangrijk. Zo kan je denken aan een sportmassage. Sportmassages zijn niet alleen voor topatleten. Iedereen die actief beweegt of regelmatig sport heeft er baat bij om de spieren in een goede conditie te houden. Wanneer je intensief gaat bewegen, vraag je immers heel wat van je spieren. Een sportmassage verbeterd de doorbloeding van je spieren waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hiermee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je overbelasting. Je kunt hiervoor naar een masseur gaan, maar je kunt dit ook goed vanuit huis doen. Je kunt zelf met een massageolie aan de slag gaan, maar dit kan best lastig zijn als je niet de juiste bewegingen en technieken kent.

Daarom hebben wij massage tools die je een handje helpen en het gemakkelijk maken om jezelf een sportmassage te geven. Probeer bijvoorbeeld onze Mini Massage Gun, deze kleine gun is compact en is verstelbaar in 4 verschillende standen. Door de beweging van deze gun wordt de bloedcirculatie bevordert en wordt spierstijfheid effectief verlicht. Of probeer een van onze FASCIQ® Peanutball – Massageballen. Met deze bal kan je gemakkelijk de rug, nek, schouders, kuiten, hamstrings en diverse andere lichaamsdelen los masseren. Dit hulpmiddel is uiterst geschikt om spanning en spierpijn te verminderen en het faciaal netwerk en lichaam weer in balans te brengen.

Zorg dus goed voor je spieren, ook na het sporten. Dan ben je binnen no-time weer zonder blessures in je oude ritme.

Meer te weten komen over nazorg of sportmassages thuis? Laat het ons weten, we helpen je graag verder.