Gratis sample aanvragen? Klik hier!FASCIQ tools

Geplaatst door Frans Hagoort op

De fascia bestaat voor het grootste gedeelte uit bindweefsel in verschillende vormen en structuren, bevindt zich door het hele lichaam en is met elkaar verbonden. De laatste jaren is er steeds meer bekend over de werking van het fasciale netwerk, hoe je dit positief kunt beïnvloeden en worden goede resultaten behaald bij een behandeling gericht op de fascia.

Het fasciale netwerk heeft invloed op o.a.:

  1. Kracht.

  2. Beweging en beweeglijkheid.

  3. Het immuunsysteem.

  4. De balans van diverse interne systemen(lymfe, spijsvertering, hormoon en stofwisseling).

  5. De houding.

De FASCIQ® lijn bestaat uit de volgende producten:

  1. FASCIQ® IASTM Tools gemaakt van hoogwaardige kwaliteit RVS gebruikt door de professionele behandelaar voor “soft tissue” en triggerpoints behandeling.

  2. FASCIQ® massage foamhulpmiddelen voor myofascial release en het onderhouden van een soepel fasciaal netwerk, bestaande uit foamrollers, peanutballs en een massagebal gemaakt van EPP.

  3. FASCIQ® Siliconen Cups voor het losmaken van de fascia, pijndemping en het activeren van de doorbloeding. Tevens zorgen cups voor een snellere afvoer van afvalstoffen van het behandelde weefsel.

  4. FASCIQ® Wax & Cream worden gebruikt in combinatie met cups en de IASTM Tools ter ondersteuning van een soepele behandeling.